Ons verhaal

Ramon’s Blend staat voor passie, kwaliteit en vakmanschap. In het distilleerhuis in Kortrijk worden appels verwerkt tot verscheidene topproducten. Appels van verschillende rassen worden geselecteerd, gecontroleerd gemengd, vergist en gestookt. Ieder eindproduct bestaat uit een mengsel of blend van meerdere brouwsels. Elke blend wordt namelijk gemengd met drank van een vorige oogst. Hiermee wordt, volgens de theorie van dynamiseren, de energie van het originele doorgegeven om uiteindelijk een nog sterkere, betere resultaat te verkrijgen.

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel en daarom werken we alleen met natuurlijke suikers, afkomstig van het fruit. De suikers worden omgezet tot alcohol door gisten. Deze alcohol wordt vervolgens afgestookt met een koperen distilleerketel.  In het distilleerhuis stoken we met een traditionele alambic ‘à repasse’. We stoken alle alcohol minstens tweemaal, dit geeft onze producten hun kenmerkende zachte smaak.

We kiezen bewust om met Belgische telers en hun appels te werken. België is een appelland, maar we doen te weinig met ons lekker fruit. Daarom is de stap gezet om met de appel in de drankenwereld een naam te maken.